Darts point liga - SKUPINA B

Darts point liga Zagreb - SKUPINA B

Raspored natjecanja:​

  • 14.11.2021
  • 09.01.2022
  • 06.02.2022

Završnica natjecanja odigrati će se 27.02.2022 od 16 sati

Sistem natjecanja:

Disciplina: Steel dart, 501 DO.

16 natjecatelja igra svaki sa svakim, jednokružno. Susreti se igraju po sistemu tko bolji u igri od 8 legova. Pobjeda donosi 2 boda, izjednačeni rezultat donosi 1 bod, izgubljeni susret 0 bodova.

Nakon odigranih svih susreta u skupini četiri najbolja natjecatelja ulaze u doigravanje. Doigravanje će se odigrati u jednom danu po sistemu 4 skupine po 4 natjecatelja, svako sa svakim, po 2 najbolja ulaze u top 8 te završavaju natjecanje po knock out sistemu.

Red bacanja odlučiti će se bacanjem novčića za Bull.

Svakom igraču je dopušteno da baca 9 probnih strelica prije početka utakmice.

Za suđenje će se koristiti Scolia sustav za automatsko zbrajanje rezultata. Tu su moguće sitne pogreške koje je moguće ispraviti, a prihvaćanjem igranja u ovoj ligi prihvaćate i rješavanje mogućih pogrešaka Scolie pri zbrajanju u dogovoru sa protivnikom i u dobroj namjeri.

Zbrajaju se samo strelice koje su nakon bacanja ostale zabijene u meti.

U slučaju da igrači na kraju natjecanja po skupinama imaju isti broj bodova pri odlučivanju prednosti prvi parametar će biti međusobni susreti, zatim će se gledati omjer dobivenih i izgubljenih legova pri čemu prednost dobiva igrač koji ima veću razliku između dobivenih i izgubljenih legova.

Nema odgode igranja susreta osim u sljedećim situacijama:

  • Smrtni slučaj nekoga od užih članova obitelji (majka, otac, brat, sestra)
  • U slučaju bolesti, uz predočenje dokumentacije
  • U slučaju infekcije COvid virusom, uz predočenje dokumentacije

Ukoliko se natjecatelj jednom neopravdano ne pojavi na natjecanju izgubiti će susrete rezultatom 0:8, a ukoliko se drugi puta neopravdano ne pojavi na natjecanju biti će diskvalificiran iz natjecanja te će se brisati svi prethodno odigrani rezultati tog natjecatelja.

Kotizacija za ligu iznosi 200,00 kuna.

Konačna potvrda nastupa na natjecanju je plaćanje kotizacije u iznosu od 200,00 kuna na dan odigravanja prvog kola. Ukoliko prijavljeni natjecatelj ne uplati 200,00 kuna na dan odigravanja prvog kola gubi status prijavljenog natjecatelja te će se njegovo mjesto ponuditi prvom igraču sa liste čekanja.

Nagrade:

1. mjesto - 5.760,00 kn + pehar
2. mjesto - 2.240,00 kn
4. mjesto - 2 x 800,00 kn
5. mjesto - 4 x 400,00 kn
9. mjesto - 8 x 200,00 kn

Zbog epidemioloških mjera uzrokovanih virusom COVID 19 osigurali smo sve uvjete za odigravanje ovog natjecanja. Prilikom dolaska natjecatelja na ulasku će se mjeriti temperatura, pristup publici neće biti dozvoljen (ne dovodite prijatelje i pratnju), imamo dovoljno prostora zadovoljiti uvjete socijalne distance od 2 metra među natjecateljima te udaljenosti među stolovima (sjediti će po dva natjecatelja za jednim stolom, za to će vrijeme ostali natjecatelji igrati). Potrebno je nositi zaštitnu masku prilikom dolaska na natjecanje, te prilikom odlaska na toilet i slično. 

Tijekom održavanja natjecanja raditi će se i live video stream nasumično odabranih susreta.

Ukoliko prihvaćate nastup u ligi prihvaćate ove uvjete.